verpakkingen
Concept design versus technisch artwork

Concept design versus technisch artwork

Veel bedrijven die op zoek zijn naar de meest fantastische verpakkingsontwerpen kunnen helemaal verliefd worden op een concept design. Het is niet de eerste keer dat we een professionele presentatie onder ogen krijgen met schetsjes of een moodboard maar dat de klant vervolgens niet weet hoe dit ontwerp over te brengen op een verpakking zodat het ook op die manier wordt bedrukt.

Bij het ontwerpen van verpakkingen staan we echt stil bij het drukproces. We bespreken met de klant wie de leverancier is van zijn keuze en onderzoeken welke printprocessen deze heeft. Hoeveel kleuren kan hij in één doorgang printen? Welke bewerkingen kan hij nog meer, zoals folie, lak of preeg? We gebruiken de stansmestekening of formaten van de toeleverancier en bespreken hun printspecificaties. Zo kan het zijn dat we rekening moeten houden met een marge rondom de stansmestekening waarbij het ontwerp iets verder doorloopt. Als er dan een fractie naast het ontwerp wordt gestanst of gesneden, krijg je niet zo’n lelijk wit randje.

Het is daarna prettig voor de printer om meteen aan de gang te kunnen met het technisch artwork, het is namelijk helemaal op zijn printproces vormgegeven. De klant heeft exact wat hij/zij wilde en de drukker weet precies wat te maken. En dat betekent speed to market!

Technisch artwork nodig?

Uiteraard kunnen wij je ook heel goed helpen met een creatief ontwerp voor je verpakking. We bieden je verschillende out-of-the-box richtingen aan, helemaal naar jouw wensen en ideeën. En vervolgens weten wij als geen ander jouw gekozen concept te vertalen naar een technisch artwork, bruikbaar voor de printer. 

Maar heb je nou al een mooi concept design in handen (bijvoorbeeld van een ander design agency) maar weet je niet hoe dit vertaald moet worden naar je verpakking? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bespreken met jou en het conceptbureau wat het doel is en zetten op deze manier probleemloos jouw gewenst ontwerp om in een technische tekening. Bel of mail ons geheel vrijblijvend.